dissabte, 28 d’agost del 2010

Critical Mass and Food Not Bombs day

Avui divendres ha estat un dia ben interessant. Ha començat amb la classe de ioga, a dos de vuit, a la que no he pogut assistir, la son m'ha vençut ja que ahir vaig estar parlant fins tard amb una amiga que està a Malaysia.

He enganxat als meus companys acabant esmorzant així que m'he preparat el meu i he anat a gaudir-lo al jardí, amb el solet... mmm!! El matí ha anat passant entre música, djembes i guitarra, lectura, creació de cistelles de vímet, riures i xerrades. A mig matí, l'Ange i jo hem decidit començar a continuar el catàleg de la biblioteca del pis de baix, aquell que algú, ja fa temps, va començar. Amb aquesta bona intenció en camí de ser començada ha aparegut en Cillian (es pronuncia Kilian) un irlandès arribat ahir des de Cairns i que s'està a casa del veïns en modalitat couchsurfer (www.couchsurfing.org). En Cillian en una setmana se'n va cap a New Zealand en un vaixell de vela de 10 metres. I no, no és exactament la temporada perfecta per fer la travessa d'Australia (Cairns) cap a New Zealand, però així és com s'assegura una bona aventura sense opció a avorrir-se, com diu ell. El Cillian ha trobat aquesta aventura simplement amb la casualitat d'ésser al lloc correcte en el moment correcte i, avui, en arribar ell a nosaltres ell mateix s'ha convertit en una casualitat ja que l'Ange porta un parell de setmanes buscant la mateixa ruta i a mi tot el que estigui relacionat amb vaixells de vela i la opció de navegar en ells m'interessa. Un cop ens hem presentat ja no l'hem deixat escapar fins que ens ha dit tot el que sabia sobre aventures en vaixell, consells i com manegar-s'ho per fer autostop a la mar.

A partir d'aquí Cillian ha anat descobrint que és això del Turnstyle (que és el nom que rep l'espai social que hi ha al pis de baix de la casa on visc ara a Brisbane amb en Pauley, Michael, Ko, Aleisha / Teabag, Emma i per uns dies Ange). Aquí en Cillian ha conegut també alguns dels seus membres i tot el que es mou al voltant així que ha decidit tornar després de dinar per gaudir amb nosaltres la 'Critical Mass', la bicicletada que Turnstyle organitza cada últim divendres de mes a Brisbane, com avui, amb el punt de trobada al King George Square (George St amb Elisabeth St) a les 17:15h per començar la bicicletada a les 17:30h. És tracta de celebrar l'ús de la bicicleta fent el màxim de soroll possible tot cantant i fent sonant el timbre. Hem sigut 13 bicicletes, un patinador (amb el radiocasset) i un kick scotter (en Cillian) disfressats d'animals rodant per la ciutat durant una hora i mitja amb final a Food Not Bombs on nosaltres i tothom que vulgui es pot carregar d'energia tot gaudint el meravellós menjar preparat a base de tot allò que han tret el dia anterior fent 'dumpster diving' (recollida de menjar dels contenidors de les grans superfícies) i d'altres aportacions de petits comerços. Tot aquest menjar el preparen entre uns quants amics, cada cop més, a una casa propera on el reparteixen i és aquí on hem acabat un cop paït el menjar. Allà hem fet la neteja de tot el que s'ha estat utilitzant i s'ha repartit el menjar sobrant per acabar fent una reunió on s'ha discutit sobre la possibilitat de fer un altre dia de Food Not Bombs a la setmana. Els voluntaris estàven d'acord en que són prou gent involucrada com per fer dos grups i el més destacat, que hi ha prou menjar, massa menjar per una sola servida de Food Not Boms a la setmana així que per aprofitar-la volen compartir-la una mica més del que ho fan fins ara i organitzar dos Food Not Bombs a la setmana a Brisbane. Quan la reunió ja estava més calmada, Aleisha o Teabag, m'ha començat a mostrar personalment què és exactament l'acroyoga i és increïble!! I just en aquest moment, quan jo estava relaxada al revés, ha aparegut la Tabitha!! Una amiga d'aquí de Brisbane que vaig conèixer a Malaysia i que després de una setmana primer i ara aquestes dues últimes setmanes aquí encara no havia vist.

Al cap d'una estona, tota la feina de Food Not Bombs del dia estava feta i ha arribat el moment de tancar portes de la casa, així que uns quants em ens traslladat a Turnstyle. Ange, amb la bmx, portava costa avall la Tabitha i costa amunt aquesta última corria fins que així hem arribat a Turnstyle, on ha anat acabant el dia envoltat de gent molt maca tot compartint l'últim te, la última kombutxa del dia, música, patates fregides (dels contenidors) i més xerrera. Ara toca dormir! Bona nit!!